Via een zichtrekening, ook wel lopende rekening genoemd, gebeuren de dagelijkse financiële verrichtingen :

  • u laat er uw inkomsten op storten of overschrijven, bv. uw loon, uw kindergeld, een terugbetaling, enz.;
  • u gebruikt het geld voor betalingen, overschrijvingen of afhalingen.

Hoe verrichtingen met uw zichtrekening uitvoeren ?

De eerste manier is door gebruik te maken van een debetkaart of kredietkaart die gekoppeld is aan uw zichtrekening. Daarmee kunt u in een winkel of een restaurant betalen, of kunt u via een betaalautomaat geld afhalen, storten of overschrijven.

Een tweede manier is door overschrijvingen te doen. U schrijft geld over van uw zichtrekening naar de rekening van een persoon of bedrijf waaraan u moet betalen.
Moet u maandelijks eenzelfde bedrag betalen aan dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf, bv. voor uw huur of voor de aflossing van een lening? Dan kunt u aan uw bank een permanente opdracht geven, waarbij de bank maandelijks op een vaste dag de overschrijving uitvoert. Moet u maandelijks een verschillend bedrag betalen aan dezelfde persoon of hetzelfde bedrijf, bv. voor uw gsm-abonnement? Dan kunt u automatisch overschrijven via een domiciliëringsopdracht. Hierbij geeft u toestemming aan de bank om iedere factuur tijdig te betalen via uw zichtrekening.

U kunt uw dagelijkse verrichtingen doen aan het loket van uw bankkantoor, met uw pc thuis, met uw smartphone of met uw tablet. Met iedere verrichting (afhaling, storting of overschrijving) zal de som geld die beschikbaar is op de zichtrekening veranderen.

Klanten van ons kantoor van Brussel

Klanten van ons kantoor van Eupen